Bergen van Moganshan

In 2007 was ik samen met mijn familie voor werk en vakantie in China. Na een lange werkweek in Shanghai waren we toe aan wat rust en zijn we heerlijk een paar dagen de bergen van Moganshan ingetrokken. Moganshan is een prachtige plek met bamboebossen net even buiten Hangzhuo.

Je vraagt je nu waarschijnlijk af wat mijn vakantie in China te maken heeft met sport. Voor mij alles! De dagen in de bergachtige Moganshan werd ik geconfronteerd met het feit dat mijn lichaam urgent onderhoud nodig had. Als ik nu geen actie zou ondernemen, dan zou ik echt niet meer kunnen hockeyen, voetballen of sporten met mijn kids. Wat voelde ik me bejaard!

Wat er aan vooraf ging: Het was een zonnige dag voor een mooie wandeling richting een tempel. Om de tempel te bereiken moesten we eerst ontelbaar veel traptreden naar beneden lopen. Onze oudste was net geboren, maar die konden we makkelijk meenemen in een draagzak. De veters waren gestrikt, we waren er klaar voor!

Vol goede moed liepen we de trappen af naar beneden, maar halverwege de afdaling merkte ik dat ik al kapot was. Ik had mijn lichaam de afgelopen jaren zo verwaarloosd dat ik niet eens meer een afdaling goed kon doen. Dit was mijn wake up call!

Net 33 jaar en mijn lichaam leek al afgeschreven. Je raadt het al, hier begon mijn zoektocht naar een leuke sportervaring. Ik begon op de sportschool en via de wielrenfiets, spinnen, joggen en hardlopen ben ik uiteindelijk weer terug op de hockeyvelden waar ik tijdens mijn jeugd vaak te vinden was.

Aan het einde van mijn zoektocht kon ik wel concluderen dat ik een teamsporter ben. Ik heb de sociale structuur nodig om het vol te houden en plezier te hebben. Ook ben ik er achter gekomen dat ik een allround training nodig heb en deze niet vond in de bestaande vormen. Dit is de reden waarom ik gestart ben met UP UP GO!, een multi sport training. Lekker informeel samen sporten met een goede full-body workout, waarbij iedereen op zijn eigen niveau kan bewegen.

Als ik destijds dezelfde manier door zou gaan, dan was mijn lichaam letterlijk vastgeroest. Ik besefte meer dan ooit dat mijn lichaam onderhoud nodig had. Door regelmatig te trainen ben ik me in loop van tijd steeds fitter gaan voelen. Gelukkig heb ik ook weer de conditie gevonden om met mijn kids te hockeyen en te voetballen. Dit was mijn wake-up call. En wat is jouw wake-up call?

na een bergwandelling
aan het begin van de wandelling

Loading Conversation