In 2015 kwam ik in aanraking met het Athletic Skills Model (ASM) in mijn rol als hoofdtrainer van de jongens 8-10 jaar bij @hcathena . Kort samengevat houdt ASM in dat jonge sporters eerst moeten ontwikkelen tot veelzijdige goede bewegers om uiteindelijk een absolute specialist te worden in één sport.

De eerste fase, van veelzijdige goede beweger, is misschien wel de belangrijkste fase, omdat daar de basis wordt gelegd. Daarom is het van belang dat kinderen van jongs af aan een divers sportaanbod krijgen, voor een brede motorische ontwikkeling.

Logisch, maar ik vroeg me wel af: geldt deze theorie ook voor mij en mijn leeftijdsgenoten, de 30+? Het antwoord is ja! Soepel en fit blijven doe je door veelzijdig te blijven bewegen. Maar hoe doe ik dat? Ik speelde alleen hockey en merkte dat ik door de sportspecifieke/eenzijdige trainingen mijn rug en knieën veel belastte.

Ik roestte letterlijk vast en ik zou een extra sport naast moeten doen om die veelzijdigheid en souplesse weer te bereiken. Sportschool of hardlopen zijn laagdrempelige alternatieven, maar ik sport graag samen met vrienden en bekenden. Hierdoor kwam ik op de gedachte om dit nieuwe sportconcept te ontwikkelen voor 30+ met nadruk op de basis bewegingspatronen, multisport, samen sporten en gezelligheid.

UPUPGO is een een nieuw concept waarmee ik bovenstaande wil bereiken. Mocht je interesse hebben. Kom een keer mee trainen! http://www.upupgo.nl/inde...

Martijn Taminiau

Leuk


Loading Conversation