Dromen, wat zou jij veranderen

Dromen over basis

Ik was aan het dromen over een andere basis. Wat als ik de basisstructuur van de maatschappij zou kunnen aanpassen. Wat zou ik dan doen, denk je mee?

Ik zou bijvoorbeeld willen dat werken niet om geld gaat, maar om zelfontwikkeling. Welke gevolgen heeft dit voor je onderneming. Wat zou het betekenen als we alle zelfontwikkeling van mensen ten dienste zou staan van de ontwikkeling van een betere wereld.

Welke impact zou het hebben in de wereld als je de basis zou veranderen van economische waarde naar maatschappelijke waarde. Zou dit gevolgen hebben voor je dagelijks handelen of werkplezier. Voor bedrijven zou dit een mindset verandering betekenen.

Want hoe zou je de zorg inrichten of onderwijs, als je financiƫn niet lijdend zou laten zijn. Kunnen wij wel omgaan met bedrijven die niet economische waarde nastreven, maar bv ontwikkeling of maatschappelijke waarde.

Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen.

Albert Einstein

Een andere basis die ik mijn droom zou willen veranderen, is dat er een hiƫrarchie is gekomen tussen de mensen onderling, en de mens en de natuur. Wat zou het betekenen als je mens, de dieren, planten en aarde gelijkwaardig zou behandelen. Dat we deze niet meer gebruiken om uit te winnen. Wat als je nu voor een andere basis zoekt. Je uitgaat bij de nieuwe onderneming van de onderlinge afhankelijkheid van aarde, planten, dieren en mens. En daarmee een gelijkwaardigheid.

Dit zou dan ook in de organisatievorm naar voren kunnen komen. Misschien in de vorm van een holacratie, maar misschien een andere? Een vorm waardoor je met elkaar kan toewerken naar je “purpose”

Mijn droom is om een andere basis neer te zetten. Waar je een samenwerking hebt waarbij het nastreven van zelf ontwikkeling ten bate van een betere wereld het doel is. Waarbij je de aarde, mens, dier en plant, met gelijke waarde geeft, en de ontwikkeling niet ten koste van een ander kan gaan. Met een vorm waarin je organisch kan veranderen en projecten kan aanpakken.

Ik vraag me af wat je dan met elkaar kan bereiken. Zouden we dan echt iets kunnen betekenen voor de wereld? Wat zou jou droom zijn? Wat zou nodig zijn om een andere basis neer te zetten? Denk je mee?